Investiție de 50 de milioane de dolari, la Rompetrol Rafinare

328
Investiție de 50 de milioane de dolari, la Rompetrol Rafinare - 0a20e6abfea57aad90e3937464de53ea.jpg
Rompetrol Rafinare, companie a Grupului Rompetrol, a finalizat prima etapa a proiectului de modernizare a instalației de cocsare. Aceasta constă în achiziția licenței pentru tehnologie și realizarea documen-tației aferente ingineriei de bază, fiind realizată în parteneriat cu ConocoPhillips, unul dintre liderii sectorului petrolier internațional.
Valoarea estimată a proiectului este de 50 milioane dolari. Finalizarea lui va avea loc în anul 2012. Investiția va susține creșterea randamentului produselor de bază și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu.
Lucrările vor fi coordonate și realizate de Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, iar parte-nerii americani vor acorda consultanță tehnică de specialitate pe toata durata implementării proiectului.
Rompetrol Rafinare a înregistrat în primul trimestru al anului 2010 o creștere cu 29% a cifrei de afaceri consolidate, de peste 800 de milioane USD, față de aceeași perioadă a anului 2009, și un rezultat operațional negativ de 19,5 milioane dolari.
Rezultatele financiare au fost influențate de evoluția factorilor specifici industriei de profil. Astfel, nivelul marjei de rafinare a scăzut cu 68%, iar cotația țițeiului a crescut cu 72%. În ceea ce privește evoluția cotațiilor produselor petroliere, aces-tea au înregistrat creșteri de 71% pentru benzină și 46% pentru motorină.
Pe lângă acești factori, mediul de afaceri a fost în continuare afectat de influențele crizei financiare internaționale care au determinat atât o scădere a cererii de produse, cât și menținerea unor condiții dificile de obținere a capitalului de lucru și a finanțărilor aferente. The Rompetrol Group N.V. (TRG) va continua și în 2010 consolidarea și dezvoltarea activităților de profil din cele 12 țări în care este prezent, valoarea totală a investițiilor pentru acest an ridicându-se la peste 240 milioane dolari, se arată în comuni-catul de presă transmis investitorilor de pe piața de capital.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Iulie 2010
Stire din Economie : Luați-i peninsula lui Mazăre! (I)
Pagina a fost generata in 3.3179 secunde