Isărescu: "Sperăm la o revenire firească a leului, la un nivel optim pentru inflație"

405
Isărescu:
Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu a declarat că speră la o stabilizare a cursului valutar și a pieței valutare la un nivel optim pentru inflație.
"Este un lucru încurajator, bun din punct de vedere al stabilității prețurilor, că avem o revenire firească a cursului leului. Sperăm să se stabilizeze nu numai piața valutară și cursul valutar, ci și încrederea pe piața monetară în ceea ce privește nivelul de dobândă", a declarat Mugur Isărescu.
Guvernatorul a spus că în perioada următoare BNR va urmări cu vigilență evoluțiile inflației. "Este obiectivul nostru principal să asigurăm stabilitatea prețurilor, așa că vom urmări modul în care acționează actorii în piața mărfurilor", a spus Isărescu.
De asemenea, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa a declarat că se așteaptă la o revenire a nivelului cursului valutar.
"În mare parte, operatorii din piața valutară au perceput ca o dezvoltare pe termen scurt această volatilitate și revenim la niveluri de curs mai puțin în deplasare față de ce știam înainte", a spus Popa.
BNR a afișat ieri un curs de 4,2320 lei/euro. Moneda națională s-a apreciat aproape constant pe piața interbancară, în condițiile în care Fondul Monetar Internațional (FMI) a aprobat acordarea celei de-a cincia tranșe, de 913 milioane euro.
Față de moneda americană, cursul de referință afișat de BNR a scăzut la 3,3653 lei/dolar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Iulie 2010
Stire din Economie : Luați-i peninsula lui Mazăre! (I)
Pagina a fost generata in 1.4512 secunde