Concurs Investițiile în calculatoare, prioritare pentru micile afaceri

279

Articole de la același autor

Calculatorul este o necesitate pentru IMM-uri. În prezent, până și cererile de accesare a fondurilor europene se găsesc pe internet, alături de zeci de pagini de ghiduri de finanțare și informații despre fiecare aspect al economiei comunitare.
Investiția în două-trei calculatoare nu este mare, putând fi și de 2.000 lei, însă multe firme nu au încă un PC, fie pentru că nu au oameni care să știe să îl folosească, fie pentru că managerii nu sunt pe deplin conștienți de importanța unui astfel de obiect.
Totuși, ponderea IMM-urilor care folosesc PC-uri crește în fiecare lună, direct proporțional cu evoluția pieței de IT&C.
Potrivit ultimelor statistici ale Ministerului pentru IMM-uri (MIMMCTPL), aproape 90% dintre micile întreprinderi au computere, circa 75% accesează constant internetul, 70% comunică prin e-mail cu partenerii de afaceri, în jur de 30% au site-uri proprii iar 15% au și o rețea internă.
Și ponderea celor care folosesc produse software originale a cres-cut, depășind acum lejer pragul de 50%.
Implementarea unui sistem computerizat de gestiune a afacerilor costă între 500 și 5.000 lei, preț în care sunt incluse service-ul non-stop, asistența telefonică gratuită și reduceri la îmbunătățirea software-ului.
Sumele pot părea mari, însă investițiile pentru calculatoare sunt considerate eligibile în majoritatea schemelor de finanțare disponibile până în 2013, fie de la bugetul național, fie din fonduri structurale.
Special pentru domeniul IT&C, Uniunea Europeană a rezervat un buget de 383,17 milioane euro, disponibil până în 2013, domeniile vizate fiind e-serviciile și e-economia.
În plus, racordarea IMM-urilor la rețeaua de internet va fi finanțată cu sume de până la 100.000 de euro. De asemenea, Firmele care pun în practică proiecte de comerț și licitații electronice sau care privesc securitatea informatică pot accesa fonduri de până la 500.000 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8096 secunde