Investitorii iau cu asalt piața de capital

876
1
Investitorii iau cu asalt piața de capital - bursa-1357479017.jpg
Piața românească de capital dă semne de revigorare la debut de an. Bursa de Valori București a încheiat săptămâna trecută în creștere, cu valori pozitive la toți cei șapte indici, variațiile fiind între 0,74% și 2,43%. 


În sesiunea de vineri, lichiditatea bursei a fost de 58,136 milioane lei, respectiv 13,137 milioane euro - un nivel satisfăcător dacă ținem cont că, în 2012, cele mai multe sesiuni s-au închis cu o lichiditate sub 2 milioane de euro.

Să sperăm că, pe fondul stabilității politice recâștigate de România, piața autohtonă de capital va deveni mai atractivă pentru capitalul străin, că vo-lumul tranzacțiilor va fi în creștere. Un număr mai mare de investitori străini pe piață va avea un impact pozitiv și asupra monedei noastre naționale, care se va aprecia în raport cu principalele valute.

Pe de altă parte, nu trebuie uitat faptul că bursa este sursa de finanțare cea mai ieftină, dar prea puțin exploatată de români.  


Comentează știrea

admirator
7 ianuarie 2013
tocmai ultima ffraza

arata ca articolul este subtirel... cat la suta din economia noastra trece prin bursa? apoi, noi -in originalitatea noastra- avem mai multe tipuri de burse... la care va referiti? Nu contest articolul sau autorul, dar un articol pe tema este -deocamdata- irelevant. Poate ca domnul Calin ne va prezenta o analiza exhaustiva (asa cum e invatat) in viitor. (Si cum sa aiba incredere investitorii straini in Romania, daca bugetul e secretizat? Probabil oamenii de afaceri romani, care au castigat si parlamentarele, incep sa aiba incredere in jocul la bursa. Se vor frige...)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2202 secunde