Investitorii în turism din stațiunea Venus vor să valorifice potențialul Hergheliei Mangalia

944

Articole de la același autor

La mijlocul acestei săptămâni, în stațiunea Jupiter, a avut loc o întâlnire la care au participat secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale, Lucia Morariu, prefectul județului Constanța, Dănuț Culețu și reprezentanții Asociației Inve-stitorilor din Stațiunea Turistică Venus.
În cadrul discuțiilor purtate cu această ocazie, participanții au încercat identificarea unei variante privind o administrare mai eficientă a stațiunilor turistice și a unor soluții viabile în vederea alimentării stațiunilor cu apă industrială pentru întreținerea spațiilor verzi și soluții pentru amenajarea spațiilor verzi existente precum și înființarea altora, amplasarea în spațiile publice a unor indicatoare sau hărți pentru rapida orientare/informare a turiștilor.
De asemenea, reprezentanții investitorilor din stațiunea Venus au solicitat reprezentantului Ministerului Turismului elaborarea unor programe care să ajute la cosmetizarea corespunzătoare a falezelor din toate stațiunile aflate în sudul litoralului, organizarea de evenimente culturale și sportive de anvergură, pe întreaga perioadă a sezonului estival și construirea de terenuri de sport pentru dezvoltarea bazelor de agrement din stațiuni.
Pentru ca aceste lucruri să se materializeze, reprezentanții asociației au propus încheierea unui parteneriat public-privat care să urmărească exploatarea turistică a hipodromului existent în cadrul Hergheliei Mangalia. Aici, ei intenționează să organizeze regulat concursuri hipice.
Discuțiile pe marginea acestor propuneri vor fi reluate săptămâna viitoare, tot în cadrul unei întâlniri de discuții, la care vor fi invitați să participe și reprezentanții Romsilva, ai Hergheliei Mangalia și ai autorităților locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.885 secunde