Japonezii de la ClassNK au "debarcat" în România

505
1
ClassNK (Nippon Kaiji Kyokai), cea mai mare societate de clasificare din lume, este interesată de țara noastră. Ieri, reprezentanții săi, Koichi Fujiwara - vicepreședinte executiv și capt. Naoki Saito - șeful departamentului safety management systems, s-au întâlnit cu reprezentanții shipping-ului românesc, în cadrul unui seminar organizat la hotelul "Ibis", din Constanța. 

"ClassNK este prima societate de clasificare a lumii, care controlează peste 200 milioane tone registru brut.


Pentru noi, România este o piață importantă, cu peste 20.000 de navigatori. ClassNK furnizează servicii de certificare a sistemelor de management al muncii, conform MLC 2006, pentru companiile de navigație și de crewing, certificare a sistemelor de ma-nagement al securității și sănătății în muncă, al sistemelor de management al mediului și de securitate a navelor. De asemenea, organizează cursuri pentru instructorii maritimi și experții maritimi. Credem că, beneficiind de serviciile noastre, românii vor fi mai competitivi pe piața internațională a shipping-ului" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Koichi Fujiwara.

La întrebarea despre prețurile practicate de ClassNK în România, Koichi Fujiwara a răspuns, zâmbind: "Vom negocia în funcție de pachetul de servicii ales de fiecare companie."

Florin Urziceanu, președintele Asociației Companiilor de Crewing din România, care s-a ocupat de organizarea seminarului, a declarat că la reuniune au participat reprezentanți ai agențiilor de crewing, ai companiilor de navigație, ai învățământului superior de marină, ai CERONAV și ai Autorității Navale Române. "ClassNK și-a propus să pătrundă pe piața europeană și primul pas l-a făcut în România. Cred că asta spune multe despre interesul pe care îl prezintă navigatorii români pentru shipping-ul internațional" - a spus Urziceanu.


Comentează știrea

Shipping?
25 octombrie 2012
Sa nu se sperie!

Daca vin japonezii la noi ca sa faca audit la firmele de crewing va fi jale. Vor gasi: dezordine in acte, angajari pe pile si spaga, personal slab pregatit, evaziune fiscala, etc. La cei cativa armatori e cam la fel, iar la invatamant e jale. Asa ca nu prea vad ca romanashi nostri sa-i vrea pe japonezi pentru audit si cursuri. Ar fi o minune! Ptiu sa nu va deochi!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Economie : Euro, puțin mai slab
Pagina a fost generata in 1.7661 secunde