Piața apartamentelor mari din Constanța, aproape blocată

622
Piața apartamentelor mari din Constanța, aproape blocată - apartamentepicture-1351116628.jpg

Articole recomandate

O casă mare este dorința oricui, însă tot mai puțini sunt constănțenii care și-o mai permit acum. Pe de o parte, prețul de achiziție este considerabil mai mare, asta fiind prima piedică, însă cumpărătorii au început să se gândească în ultimii ani mai mult și la partea de costuri de întreținere, spun agenții imobiliari. Așa se face că numărul tranzacțiilor cu aparta-mente mari, cu o suprafață utilă de 90 - 100 de metri pătrați, a fost anul acesta extrem de mic. Multe agenții imobiliare au intermediat vânzarea doar pentru 1 - 2 apartamente de acest gen.

"Problema este că nu se mai caută, din cauza prețului dar și a întreținerii. Un apartament cu patru camere nu am mai vândut de foarte mult timp", spune Ma-rius Coman, șeful unei agenții imobiliare din Constanța.

Prețurile vor mai scădea

Cum piața se mișcă extrem de greu pe acest segment, este loc de scăderi dacă nu foarte mari ale prețurilor, măcar semnifi-cative, spun agenții imobiliari constănțeni. "Este loc de scăderi, și vor mai scădea", a subliniat Marius Coman.

Premize la această oră există; cererea este foarte mică, inexistentă pe alocuri, iar oferta, chiar dacă nu una generoasă, totuși mulțumitoare în linii mari. Așadar, vânzătorii vor fi nevoiți până la urmă să umble la prețuri. Când se va întâmpla acest lucru, agenții imobiliari nu pot spune exact. "La un moment dat o să se găsească o cale de mijloc, care să mulțumească și cumpărătorul și vânzătorul. Prețurile încă sunt destul de mari. Trebuie să recunoaștem că acei ani de boom imobiliar au umflat artificial prețurile", a precizat un alt agent imobiliar.

Din cauza acestor prețuri, justificate sau nu, proprietățile au ajuns să stea pe piață chiar și peste un an, spun agenții imobiliari. Depinde foarte mult însă dacă vânzătorul se grăbește. Odată ce acesta are nevoie urgentă de lichidități, scade prețul simțitor și își găsește ceva mai ușor un cumpărător.

De exemplu, acum un aparta-ment cu patru camere din Poarta 6, de aproape 100 de metri pătrați, costă 60.000 de euro, iar unul de aproape 70 de metri pătrați, 45.000 de euro, negociabil, prețuri considerate foarte bune, făcând comparație cu alte zone.

Agenții imobiliari spun că, de regulă, apartamente mari sunt greu vandabile și pentru că majoritatea au îmbunătățiri și sunt situate în zone bune. Prețul mediu al unui apartament de

90 - 100 de metri pătrați este undeva la 90.000 de euro, bani pe care constănțenii ar fi dispuși să dea mai degrabă pe o casă decât pe un apartament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0395 secunde