Prețurile apartamentelor din Constanța, la un nou record minim

1341
Prețurile apartamentelor din Constanța, la un nou record minim - imobiliaredeclin-1347293797.jpg

Articole de la același autor

Înregistrăm, pentru a doua lună consecutiv, un nou nivel minim al prețurilor apartamentelor din România, de la începutul crizei imobiliare și până în prezent, asta arată cea mai recentă analiză făcută ieri publică.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, apartamentele la nivel național sunt mai ieftine cu 6,2%, tendința fiind una de accentuare a acestei diferențe. Panta descendentă a fost puternic resimțită în orașe precum Brașov, Constanța sau Ploiești.
"Asistăm, pentru a doua lună consecutiv, la atingerea unui nou prag minim al indicelui prețurilor apartamentelor calculat la nivel național. În Constanța de exemplu, indicele imobiliare.ro a înregistrat un nivel minim record atât pe segmentul nou, cât și pe cel vechi", a subliniat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.
Așadar, apartamentele scoase la vânzare în Constanța continuă să se ieftinească. Indicele imobiliare.ro calculat la nivelul orașului pentru luna august a atins valoarea de 864 euro/mp util, cu 1,4% mai puțin decât în luna precedentă. Așa se face că valoarea actuală este cu 9,5% mai mică decât în aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, în august a fost atins, totodată, nivelul minim al prețurilor apartamentelor din Constanța din ultimii patru ani.
În ceea ce privește evoluția prețului mediu cerut pentru locuințele noi, înregistrăm o scădere de 1,8%, de la 908 euro/mp util până la 892 euro/mp util. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate pentru apartamentele noi din Constanța rămân, în medie, cu 5% mai mici, nivelul actual fiind totodată cel mai scăzut înregistrat pe acest segment de la începutul crizei până în prezent.
De cealaltă parte, prețul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanța a înregistrat o scădere de 1,3% în luna august, atingând valoarea de 858 euro/mp util, cu peste 10% mai mică decât în urmă cu 12 luni. Și pe acest segment s-a atins astfel un nivel minim record al ultimilor ani.
Analiza realizată de reprezentanții portalului imobiliar arată că în ultimele treizeci de zile unitățile cu două camere sunt singurele care nu s-au devalorizat, înregistrând chiar o creștere de preț, nesemnificativă ce-i drept, de 0,6%. Totuși, în aceeași perioadă, garsonierele s-au ieftinit din nou, de această dată cu 4,7%, în timp ce prețul apartamentelor cu trei camere a înregistrat o scădere de 3,1%. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare diferență de preț se înregistrează în cazul unităților vechi cu trei camere, care sunt cu aproape 11% mai ieftine în prezent.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9633 secunde