Prețul apartamentelor noi din Constanța, la cel mai mic nivel de la începutul crizei

1186
1
Prețul apartamentelor noi din Constanța, la cel mai mic nivel de la începutul crizei - blocuri5-1344530072.jpg
Apartamentele scoase la vânzare în Constanța continuă să se ieftinească, astfel încât, în luna iulie, prețul mediu cerut pentru unitățile din piața de aici a înregistrat cea mai mare scădere dintr-o listă de șase centre urbane analizate (Bucu-rești, Brașov, Cluj - Napoca, Timișoara, Ploiești și Con-stanța) în cadrul unui raport realizat de portalul imobiliare. ro.

Indicele imobiliare.ro calcu-lat la nivelul orașului a atins valoarea de 876 euro/mp util, cu 2% mai puțin decât în luna precedentă. Totodată, această valoare este cu peste 8% mai mică decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește evoluția prețului mediu cerut pentru apartamentele noi, înregistrăm o scădere de aproape cinci procente, de la 954 euro/mp util până la 908 euro/mp util. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate pentru apartamentele noi din Constanța rămân, în medie, cu 5,5% mai mici, nivelul actual fiind totodată cel mai scăzut înregistrat pe acest segment de la înce-putul crizei până în prezent.

Referitor la aparta-mentele din blocurile vechi din Constanța, prețul mediu de stri-gare a înregistrat o scădere de doar 1,1% în luna iulie, atingând valoarea de 869 euro/mp util. Analiza imobiliare.ro arată că în aceste ultime treizeci de zile, unitățile cu trei camere sunt singu-rele care nu s-au devalorizat, înregistrând chiar o creștere de preț, de 0,9%. Totuși, în aceeași perioadă, garsonierele s-au ieftinit din nou, de această dată cu 2,4%, în timp ce prețul apartamentelor cu două camere a înregistrat o scădere de 2,5%.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare diferență de preț se înregistrează în cazul unităților vechi cu două camere care sunt cu peste 9% mai ieftine în prezent.

"Tensiunile majore din ultima perioadă, amplificate de creșterea cursului valutar au făcut ca interesul populației pentru investiții de amploare să scadă. Nici proprietarii nu au reacționat suficient, în ciuda faptului că pe destul de multe segmente au fost atinse prețuri minime record în iulie", a explicat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

Comentează știrea

admirator
10 august 2012
atita timp

cat lumea nu are bani sa mai cumpere si bancile dau credite greu, pretul o sa scada mai departe! Investitorii nu pot astepta la infinit. Unii dintre ei au credite si dobinzile le maninca tot profitul. Vor vinde in pierdere numai sa scape. Nu la fel se intimpla si cu apartamentele vechi, detinute de proprietari ce pot astepta trecerea crizei. E de urmarit. Partea proasta (pentru cosntructori si ind. materialelor de constructii -ca si pentru magazinele de profil) e ca locurile de casa nu s-au ieftinit. Si asta blocheaza relansarea constructiilor in regie proprie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3867 secunde