Ce cumpărăm, garsonieră sau apartament?

819
Ce cumpărăm, garsonieră  sau apartament? - blocuri35-1341750277.jpg
Piața garsonierelor din Constanța s-a ținut destul de bine în acești ani de criză. Bineîn-țeles, pe alocuri scăderile au fost semnificative (în special în cazul garsonierelor din blocurile noi), însă în ultimul an acestea s-au depreciat mult mai puțin decât apartamentele cu două și trei camere. Motivul este, în continuare, spun la unison agenții imobiliari constănțeni, oferta destul de mică, foarte mică pe alocuri. Majoritatea proprietarilor care au o a doua locuință preferă să închirieze garsonierele, iar cei care au vrut să scape de ele, și au avut un preț rezonabil, corespunzător cu caracteristicile locuinței, n-au fost nevoiți să aștepte foarte mult.

Piața nu duce însă lipsă nici de garsoniere de lux, care costă chiar mai mult decât un apartament cât de cât decent cu două camere. De exemplu, în Faleză Nord, pentru o garsonieră decomandată de 42 de metri pătrați, care are totuși doar mici îmbunătățiri, proprietarul cere 43.000 de euro. Se poate și mai mult, dar este vorba despre o garsonieră care mai degrabă s-ar preta unei locuințe de vacanță. Este vorba despre o garsonieră de 64 de metri pătrați, aproa-

pe atât cât au nu puține apar-tamente cu trei camere din Constanța, mobilată, utilată, situată însă în Mamaia Nord, pentru care vânzătorul ar vrea 45.000 de euro.

Multe garsoniere mici

La extrema opusă, garsoniere ceva mai mici, de 22 de metri pătrați, găsim acum destul de multe atât la Poarta 6, Billa, Energia, Abator, cât și la CET. Costă undeva la 16.000 - 17.000 de euro. La CET, o astfel de garsonieră se poate cumpăra și cu sume ceva mai mici, de 14.000 de euro.

La această oră pe piață sunt și oferte de garsoniere consi-derate ceva mai "bune". În Eden, de exemplu, o garso-nieră de 35 de metri pătrați, dintr-un bloc construit nu în urmă cu mulți ani, poate fi cumpărată cu 19.000 de euro, iar în zona Doraly, una de 32 de metri pătrați, de asemenea într-un bloc construit ceva mai recent, costă 18.000 de euro.

Chiar și așa, cu aceste prețuri aproape înjumătățite față de perioada de boom imobiliar, majoritatea proprietăților rămân în continuare luni bune pe piață, până se găsește un cumpărător dispus să scoată din buzunare sumele cerute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2226 secunde