Prețurile apartamentelor noi din Constanța s-au înjumătățit în ultimii patru ani

709
1
Prețurile apartamentelor noi  din Constanța  s-au înjumătățit în ultimii patru ani - aprtament-1339623516.jpg
Prețurile apartamentelor noi au scăzut în ultimii ani, la Constanța, cu valori cuprinse între 26,5% și 49%, conform unei radiografii a segmen-tului rezidențial nou din marile orașe din țară, realizată de imobiliare.ro.

Scăderea cea mai semnificativă s-a înregistrat în cazul garsonierelor noi. Acum, prețul mediu al unui apar-tament cu o cameră din municipiu este undeva la 38.000 de euro, însă în urmă cu patru ani acesta era cu 49% mai mare, adică în jur de 75.000 de euro, Constanța fiind la vremea respectivă cel mai scump oraș, după București, la acest capitol.

Și în cazul apartamentelor noi cu două camere s-au înregistrat scăderi semnificative în ultimele 48 de luni. În Constanța, prețul mediu al unei astfel de locuințe este de aproape 57.000 de euro. În urmă cu patru ani însă constănțenii trebuiau să scoată din buzunare, pentru un apartament nou cu două camere, în medie 110.000 euro, așadar vorbim și în acest caz de o ieftinire de peste 48%.

Nu la fel stau lucrurile, din păcate pentru cumpărători, și în ceea ce privește apartamentele noi cu trei camere. Vânzătorii au lăsat din preț în medie doar 26,5%, fapt ce clasează Constanța pe ultimul loc în acest sens într-un top realizat pe marile orașe din țară. Astfel, la această oră prețul mediu este undeva în jurul a 87.000 de euro. În urmă cu patru ani, un apartament nou cu trei camere costa 117.000 de euro (preț mediu). 

Comentează știrea

aaa
14 iunie 2012
a

nu stiu de unde va luati in formatiile dar preturile in realitate la apartamentele noi, sunt cam la fel de mari, si preturi astronomice de 1000 de euro mp la apartamente pe camp cu priveliste cu gunoaie si maidanezi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2773 secunde