Prețul apartamentelor vechi din Constanța continuă să scadă. Află cu cât

1513
Prețul apartamentelor vechi din Constanța continuă să scadă. Află cu cât - blocuri-1333902908.jpg


Prețurile apartamen-telor din Constanța, fie ele vechi sau noi, nu au cunoscut mari modificări în ultimele 30 de zile, dar se vede o menținere a tendinței de ieftinire nesemnificativă în primul caz, respectiv de scumpire ușoară, în cel de-al doilea caz.

Prețurile apartamentelor scoase la vânzare în Constanța au înregistrat o ușoară scădere, de 0,2%, în luna martie. Indicele imobiliare.ro calculat la nivelul orașului are astfel valoarea de 915 euro/mp util.

În ceea ce privește evoluția prețului mediu cerut pentru apartamentele noi, acesta a crescut cu 1,3%, de la 931 euro/mp util până la 943 euro/mp util. Tendința de creștere nu s-a manifestat însă și în cazul apartamentelor vechi. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate pentru apartamentele din Constanța rămân, în medie, cu aproximativ 3% mai mici.

Analiza realizată de reprezentanții imobiliare.ro arată că prețul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanța a înregistrat o scădere de 0,5% luna trecută, atingând valoarea de 909 euro/mp util. În martie, scăderi mai mari de preț au fost înregistrate la apartamentele vechi cu trei camere: -1,4%. Prețul mediu solicitat în cazul unităților cu două camere a stagnat, în timp ce garsonierele s-au "ieftinit" cu 0,2%. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare diferență de preț se înregistrează în cazul apartamentelor cu două și trei camere care sunt cu până la 3,4% mai ieftine în prezent.

v v v

Dacă la Constanța variațiile nu sunt foarte mari, nu în sensul dorit de proprietari, valoarea medie a indicelui național imobiliare.ro pentru luna martie, 1.003 euro/mp util, este cu 17 euro/mp util (1,7%) mai mare decât cea din luna februarie. Astfel, indicele prețului mediu solicitat pentru apartamentele din România a depășit din nou pragul de 1.000 euro/mp.

Anca CHICU



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5514 secunde