Japonia ordonă Mitsubishi să oprească vânzarea altor 8 modele

220
Japonia ordonă Mitsubishi să oprească vânzarea altor 8 modele - mitsubishi-1472572976.jpg

Articole recomandate

Ministerul japonez al Transporturilor a ordonat marți Mitsubishi Motors să oprească vânzarea pe piața internă a opt modele de automobile, după ce a constatat în urma unei investigații că producătorul auto a subestimat consumul de carburant, acesta fiind al doilea ordin de acest tip din ultimele luni, relatează Reuters, citată de News.ro.



Investigația a scos la iveală că economia de carburant a unor modele între care se află Pajero, Outlander și SUV-ul RVR este sub nivelul declarat în cataloagele de vânzări.

Rezultatul investigației se adaugă cazului din primăvară al vehiculelor mini ale Mitsubishi, la care datele au fost falsificate.

"Investigația a confirmat că economia de carburant pentru trei modele este cu până la 8,8% mai mică față de nivelul declarat, iar în medie cu 4,2%", se arată într-un comunicat al ministerului.

Instituția a interzis companiei să comercialize vehiculele respective până când nu va declara date corecte, proces care ar putea dura câteva săptămâni.

Anunțul ar putea provoca un nou declin al vânzărilor Mitsubishi, după ce compania a oprit comercializarea a patru modele mini în perioada aprilie-iunie.

Rezultatele financiare ale Mitsubishi ar putea fi afectate și de posibilele compensații pe care ar putea fi nevoită să le plătească, legate de cele opt modele.

Al șaselea mare producător auto japonez încearcă să își revină după scandalul izbucnit în aprilie, care a inclus și două modele mini fabricate pentru Nissan Motor.

O investigație internă a companiei a scos la iveală comunicarea proastă, guvernanța slabă și presiunile asupra inginerilor.

Compania anticipează pentru acest an pierderi de 1,14 miliarde de dolari, provocate de o pierdere excepțională de 150 miliarde de yeni (1,47 miliarde dolari).

În anul financiar care se va încheia în martie, Mitsubishi anticipează scăderea aproape la jumătate a vânzărilor pe piața japoneză.

Japonia este a cincea mare piață pentru Mitsubishi, în urma unor piețe între care Asia (excluzând Japonia), Europa și alte regiuni.

În anul fiscal 2015/2016, piața japoneză a generat 10% din vânzările Mitsubishi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 August 2016
Stire din Economie : BMW spune adio modelului Z4
Pagina a fost generata in 2.3299 secunde