Jumătate din populația țării nu are acces la sistemul de canalizare

164

Articole de la același autor

Jumătate din populația României trăiește ca în Evul Mediu, nefiind conectată la sistemele de canalizare și epurare a apelor uzate, arată un raport al Institutului Național de Statistică.


În anul 2017, arată studiul, populația conectată la sistemele de canalizare era de 9.978.886 de persoane, reprezentând doar 50,8% din populația rezidentă a României.


Populația conectată la sistemele de canalizare prevăzute cu stații de epurare era de 9.710.077 persoane și reprezenta 49,4% din populația rezidentă a țării. 


La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populației conectată la sistemele de canalizare, în total populație rezidentă, s-a înregistrat în regiunea București - Ilfov (84,4%), urmată de regiunea Centru (62,9%) și Vest (57,8%). 


Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile: Sud - Muntenia (35,0%), Nord - Est (35,4%) și Nord - Vest (50,2%). 


În loc să fie preocupați de racordarea localităților și locuințelor la sistemele de canalizare și epurare a apelor uzate, guvernanții se războiesc cu legile Justiției, codurile Penale, judecătorii, procurorii și serviciile secrete.


Dacă administrația centrală și administrațiile locale ar investi în extinderea rețelelor de canalizare, sectorul construcțiilor, transporturilor și serviciilor s-ar relansa, iar apele subterane și de suprafață ar fi mai puțin poluate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.514 secunde