La ce preț ar putea ajunge benzina și motorina anul acesta

300
La ce preț ar putea ajunge benzina și motorina anul acesta - petrol-1646834499.jpg

Articole de la același autor

Ziua a 14-a de război aduce embargo-ul SUA pentru petrolul, gazele și cărbunele rusești, în timp ce Kremlinul amenință că barilul de petrol poate depăși 300 de dolari. Marea Britanie, de asemenea, a anunțat că va opri importurile de petrol până la finalul anului 2022. În aceeași zi, și UE a anunțat că vrea să reducă importurile rusești de petrol cu două treimi.


Potivit Antena3.ro după ce preşedintele Asociaţiei benzinarilor particulari din România, Ion Tache, a previzionat că prețul benzinei ar putea urca la 10 lei, până la vară, Claudiu Cazacu, analist economic, a venit cu o previziune și mai sumbră. Dacă prețul barilului de petrol va ajunge la 300 de dolari, prețul la pompă va fi de 12-13 lei pentru combustibil, spune acesta.

"Dacă va merge în zona aceea (n.r. prețul barilului de petrol), probabil că 10 lei nu va părea un preț foarte mare. Pare șocant dar asta este situația. Dacă vom ajunge acolo, a explicat, la Antena 3, Claudiu Cazacu, analist economic.

Nivelul de 300 mi se pare un pic ridicat în momentul de față. Aș spune, însă, că am depăși nivelul de 150-170 destul de rapid, și poate ne-am îndrepta către 200. Ceea ce oricum ar genera niște presiuni extrem de ridicate. Ar fi puțin sub 10 lei (n.r. preț benzină/motorină).







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8104 secunde