La fiecare 28 de secunde, în Alpi crește lemn cât pentru a construi o casă

112
La fiecare 28 de secunde, în Alpi crește lemn cât pentru a construi o casă - casalemn-1395994742.jpg
La fiecare 28 de secunde, în Alpi crește în mod natural o cantitate de lemn necesară pentru a construi o casă. Așa a reiețit din conferința organizată în Senatul italian de Mișcarea 5 Stele, pe baza unor date prezentate de Raoul Romano, cercetator INEA (Institutul Național de Agricultură și Economie) asupra pădurilor, gestionării durabile, economiei și apărării teritoriului, precum și dezvoltării lanțului eco-industrial.

Principalele puncte ale binomului pădure - lemn acoperă în prezent aspecte legate de funcțiile îndeplinite de păduri: de la serviciile aduse în societate la beneficiile asupra schimbărilor climatice (absorbția emisiilor de la aproximativ 16,2 milioane de tone de CO2 pe an), de la productivitate la protecția infrastructurii.

Conform www.afacerilemn.ro, reîmpădurirea naturală în Italia a crescut cu 25% în ultimii 20 ani (100% în ultimul secol). Industria lemnului are acum mai mult de 70.000 de companii și aproximativ 50.000 de angajați. Peste 80% din resursele forestiere se află în zone rurale, cu probleme de dezvoltare. Peste 70% din municipalitatile italiene sunt de mici dimensiuni și ocupă mai mult de jumătate din teritoriul țării (54%), cu doar 17% populație rezidentă.

"Programul nostru - explică senatorul italian John Girotto - include în primul rând, eficiența energetică, care se traduce prin economisirea energiei, și acesta este motivul pentru care eco bonusul de 65% ar trebui să fie stabilizat și prelungit până în 2020. Apoi, încurajarea producției de energie termică din surse regenerabile, în special biomasă virgină, în fabrici mici, pentru consumul propriu, cu un control strict al lemnului ...".

"Cu privire la problemele de mediu și dezvoltare, se poate și trebuie să se lucreze împreună", spune președintele Comisiei italiene pentru mediu, Ermete Realacci. "Sectorul lemnului este, de asemenea, o oportunitate pentru autoritățile din teritoriu, care riscă să plătească mai mult în viitor. Atenție la riscul alunecărilor de teren și consolidarea și întreținerea pădurilor", a continuat Realacci. În cele din urmă, acesta a amintit că Italia, în ciuda faptului că este un mare importator de lemn, este întârziată cu doi ani în ceea ce privește transpunerea unei directive pentru prevenirea comercializării ilegale a lemnului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7123 secunde