Leul și forintul, singurele valute care au pierdut lupta cu euro, în 2010

289
Moneda națională s-a apreciat ușor în fața euro, cu 0,02%, ajungând ieri la un curs de referință de 4,2463 lei/euro. Față de dolar, leul s-a apreciat cu 0,6%, până la 3,2483 euro/dolar.
Leul s-a apreciat ușor față de euro, în iulie, după minimele înregistrate la începutul lunii. Totuși, alături de forintul unguresc, leul este singura monedă care s-a depreciat atât de mult în fața euro și a dolarului, în primele șapte luni ale anului. La polul opus, dolarul american și yenul japonez au marcat cele mai mari aprecieri în fața euro.
"Coroana cehă și zlotul polonez s-au apreciat semnificativ față de euro, în iulie. Polonia, țară care a evitat recesiunea, s-a menținut în topul încrederii investitorilor, iar Cehia este noua vedetă a Europei Centrale și de Est, datorită rezultatelor remarcabile din ultima perioadă. În același timp, aprecierea leului a fost mai mult o corecție a deprecierii masive de la finele lunii iunie, nicidecum un salt influențat de performanțele economice ale țării", spune Victor Safta, directorul casei de brokeraj X-Trade Brokers.
El mai precizează că evoluțiile forintului și leului au reflectat foarte bine evenimentele petrecute în fiecare țară și că leul rămâne mult mai puternic decât economia noastră.
Pentru august, brokerul nu se aș-teaptă la evoluții surprinzătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9178 secunde