România, între primele cinci țări evitate de turiștii britanici

346

Articole de la același autor

România se află, alături de Grecia, Islanda și Rusia, în clubul "select" al țărilor pe care turiștii britanici au preferat să le evite în această vară, potrivit unui studiu citat de Press Association.
Grecia se află în fruntea listei, unul din zece britanici (13%) evitând această țară din cauza temerilor legate de instabilitatea financiară. Urmează Islanda (9%), Turcia și Rusia (7%) și România (5%).
Mulți britanici au ales să-și petreacă vacanța acasă, de teama problemelor pe care le-ar putea întâmpina tur-operatorii și companiile aeriene.
Pe mulți britanici (11%), instabili-tatea financiară din Europa și riscul repetării problemelor cu cenușa vulcanică  (6%) i-au făcut să renunțe să mai plece în vacanță în străinătate. În același timp, unul din 15 britanici (7%) se teme de grevele personalului companiilor aeriene.
Studiul mai arată că o familie va cheltui în medie puțin peste 980 lire sterline în vacanța pe care și-o petrece în Regatul Unit. Scoția, Districtul Lacurilor, Devon și Snowdonia sunt destinațiile preferate de vacanță.
Sondajul a fost realizat online, pe un eșantion de 3.006 turiști britanici, la începutul lunii iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7257 secunde