Liber la creditarea în lei pentru Prima Casă 4

177
Liber la creditarea în lei pentru Prima Casă 4 - primacasa1327847193-1351066758.jpg

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), băncile comerciale care nu ofereau credite în lei în programul Prima Casă 4 vor putea introduce și astfel de oferte.


"Propunerea are în vedere contextul actual în care se găsesc atât sistemul bancar european, cât și cel național, marcat de diminuarea capacității pieței locale de a asigura finanțarea în euro, de dificultățile pe care le întâmpină jucătorii din sistemul bancar național în procurarea de valute străine, în special euro.

Totodată, propunerea urmărește ca, prin introducerea posibilității de completare a ofertelor finanțatorilor participanți în program cu varianta de creditare în lei, să dinamizeze competiția pe acest segment de creditare și prin orientarea cererii din partea potențialilor beneficiari către ofertele competitive de creditare în lei, să conducă finalmente la diminuarea riscului de curs valutar. Astfel, diversificarea opțiunilor de finanțare aduce un plus de dinamism programului și se circumscrie politicilor macroeconomice susținute de Banca Națională a României", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.


În programul Prima Casă 4 băncile pot acorda credite cu dobânzi care să se încadreze în anumite limite, EURIBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 4% pe an pentru creditele în euro și ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2,50% pe an pentru creditele în lei, cu înștiințarea prealabilă a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) și a Ministerului Finanțelor Publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde