Licitație de bijuterii de epocă, pe litoral

297
Licitație de bijuterii de epocă, pe litoral - coliercrivelli-1341416634.jpg
Una dintre cele mai cunoscute case de licitații din România inaugurează luna aceasta o categorie specială de licitații, dedicată bijuteriilor de epocă și de colecție. Inele cu diamante, pandantive, broșe și brățări cu pietre prețioase sunt printre cele aproape 100 de piese care vor fi licitate simultan, la Mamaia și București. Cea mai valoroasă este un colier de seară Crivelli, compus din cinci lanțuri din aur alb, decorate cu peste o mie de diamante, totalizând 36 de carate, au anunțat reprezentanții casei de licitații. Prețul său este estimat undeva între 80.000 - 105.000 de euro.
Vedetele acestei licitații de bijuterii sunt diamantele, cele mai prețioase dintre ele împodobind inele impresionante: "Solitaire" din aur alb, cu un diamant negru de foarte mari dimensiuni, având o greutate de 11,04 carate (estimat la 9.500 - 14.000 de euro), inelul Gilberto Preda din aur alb, cu 350 de diamante (estimat la 15.000 - 25.000 de euro) și "Intrecciato", un inel Crivelli din aur roz, decorat cu diamante, rubine și safire roz (estimat la 11.000 - 16.000 de euro).
Printre bijuteriile de colecționar se remarcă, subliniază organizatorii, și broșa austro-ungară din aur și argint, decorată cu diamante (care probabil va fi adjudecată la 2.800 - 5.500 de euro), broșa din aur, email și perle, decorată în manieră neo-renascentistă, cu portretul unei prințese, purtând monograma artistului (1.500 - 2.200 de euro) și "Floarea de albăstrea", o broșă din aur masiv, atribuită bijutierului Regelui Carol I, Joseph Resch, decorată cu diamante (cu un preț estimativ de 1.500 - 2.200 de euro).
Un aquamarin brazilian cu tăietură dreptunghiulară, care decorează un inel cu diamante și un morganit cu tăietură portugheză, de circa 16,8 carate, montat pe un inel entourrage, sunt printre cele mai rare pietre prețioase pe care licitația le oferă la prima sa ediție.
Bijuteriile cele mai valoroase sunt realizate de case europene celebre precum Korloff, Crivelli, Schoeffel, de Grisogono. Creatori contemporani de prestigiu, precum Gilberto Preda, Paolo Piovan Gioelli, Claudio Fiorentino sau Leo Pizzo semnează modele originale, iar artiști faimoși ai secolelor trecute amintesc de strălucirea și fastul aristocrației europene, spun organizatorii.
Licitația de bijuterii de epocă și de colecție va avea loc în seara de duminică, 8 iulie, la Hotelul Vega din Mamaia și, simultan, la Palatul Cesianu - Racoviță din București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.384 secunde