Lovitură dură pentru CFR Marfă

245
Lovitură dură pentru CFR Marfă - lovituradurapentrucfrmarfa-1574112520.jpg

Articole de la același autor

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat, în cadrul conferinței organizate, ieri, că pentru buna funcționare a piețelor trebuie restructurate companiile de stat. 


"Statul român a rămas puternic implicat în două sectoare, energie și transporturi. Poate nu întâmplător, în aceste sectoare avem și cele mai multe companii mari care sunt în dificultate. Companiile care au pierderi distrug, nu folosesc bine resursele care există la dispoziția societății. Mai ales într-o perioadă de șomaj scăzut, cum este cea din momentul de față. Unele companii se plâng de faptul că nu găsesc forță de muncă. Faptul că oamenii care pot să facă ceva bun pentru economie sunt blocați în companii care generează pierderi e un lucru rău pentru noi toți. Restructurarea companiilor cu pierderi, în special din zona de energie și de transporturi, trebuie să fie o prioritate. În zona aceasta este implicată Comisia Europeană cu regulile de ajutor de stat pe care le gestionează. Acestea ne-au ajutat anul trecut să finalizăm privatizarea, restructurarea Oltchimului", a afirmat Bogdan Chirițoiu. 


Printre companiile ce trebuie restructurate rapid se numără CFR Marfă, Compania Națională a Uraniului și Complexul Energetic Hunedoara. 


"Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei CFR Marfă în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro", a declarat președintele Consiliului Concurenței. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5085 secunde