Concurs Lucrările la calea ferată București - Constanța, întârziate cu șapte luni

340

Articole recomandate

Deputatul liberal Andrian Mihei a adresat luna trecută o interpelare ministerului transporturilor, referitoare la stadiul lucrărilor CFR pe ruta București - Constanța. Conform comunicatelor de presă și detaliilor prezentate în 2006, Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA și ministrul de atunci al transporturilor au declarat că programul de modernizare se va derula pe mai multe secțiuni, cu termen de finalizare anul 2009.
Răspunsul ministerului precizează termenele de finalizare pentru lucrările la calea ferată astfel: București Băneasa - Fundulea - termen iunie 2008; Fundulea - Fetești - termen decembrie 2009; București Nord - București Băneasa și Fetești - Constanța - termen decembrie 2008.
În ceea ce privește încadrarea lucrărilor în graficul general de execuție a lucrărilor, ministrul Ludovic Orban a precizat că pe tronsonul București - Fundulea există o întârziere de aproximativ șapte luni, datorată obținerii cu întârziere de șase luni a autorizației de construcție de la organele locale, a aprobării cu întârziere de șapte luni a scutirii de la plata TVA a constructorilor din partea Autorității Naționale de Administrare Fiscală, ceea ce a determinat întârzierea semnării contractelor între constructori și proiectanți pentru elaborarea documentației de execuție și subcontractarea lucrărilor. Ministerul precizează în finalul răspunsului că se va încerca recuperarea în această perioadă (noiembrie 2007 - februarie 2008) a cel puțin două luni din întârziere, dacă vremea va permite acest lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9151 secunde