"Mă aștept la alte plângeri penale!"

715
Nu trebuie omis contextul în care au apărut sesizările la DNA împotriva directorului general al "Oil Terminal", Silviu Wagner. La mijlocul lunii martie 2011, o echipă de control formată din comisari ai Gărzii Financiare Constanța, vameși, polițiști și jandarmi au luat la puricat gestiunea companiei "Oil Terminal". Verificările au vizat nu doar situația din scripte, dar și pe cea de pe teren, din rezer-voarele și conductele terminalului petrolier. Din măsurători au reieșit plusuri și minusuri în cele trei gestiuni ale companiei. Spre exemplu, la depozitul Nord lipseau 11 tone de țiței și 176 kg (!) de motorină. În depozitul Sud erau cu 173 tone de țiței mai puțin. În schimb, în depozitul port erau 300 tone în plus.
"Plusurile și minusurile se datorează unor scăpări ale instalațiilor dintre gestiuni. Pe ansamblu, se compensează cantitățile. Marfa este a clienților, nu a terminalului, iar clienții nu au făcut nicio reclamație, deci niciunul nu a fost prejudiciat" - a explicat directorul general. Acțiunea a ajuns la momentul tragerii concluziilor și, în curând, va fi redactat raportul final.
Silviu Wagner este și acum convins că respectivul control nu are în spate nicio sesizare, că face parte dintr-o acțiune mai amplă a autorităților, de stopare a evaziunii și contrabandei. N-ar trebui să bage mâna în foc. Regula arată că organele statului controlează în baza tematicilor și a sesizărilor. În cazul vămilor a fost vorba de o tematică combinată cu sesizări, dar la Oil Terminal cu siguranță că n-a fost așa ceva.
În această perioadă a apărut o nouă sursă de tensiune în companie, prin concedierea a 41 de angajați. "Este o măsură impusă de sindicat - afirmă directorul general. Eu i-am solicitat acestuia, iar cei mai mulți lucrători fuseseră de acord, ca timp de o lună să se lucreze patru zile pe săptămână în loc de cinci, cu diminuarea corespunzătoare a salariilor. Sindicatul a spus "nu" și a impus desființarea a 27 de locuri de muncă, la care
s-au adăugat 14 posturi ale celor cu contract pe perioadă determinată. Mulți dintre cei concediați au rude în companie. Există o nemulțumire generală față de liderii de sindicat, care și-a găsit expresia în apariția unei noi structuri sindicale. Pe acest fond, eu mă aștept, în continuare, la alte plângeri penale."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1807 secunde