Magazin economic

249

Articole de la același autor

Ținta de deficit bugetar = 6,5 - 6,8% din PIB
Cabinetul Boc și FMI au convenit asupra următoarelor ținte: deficit bugetar de 6,5-6,8% din PIB și o creștere eco-nomică în jurul a 1%, au declarat surse guvernamentale. Potrivit acestora, scrisoarea de intenție privind acordul cu FMI este realizată în proporție de 98% și urmează să fie adoptată în ședința de guvern de săptămâna viitoare. Din înțelegere fac parte măsurile privind scădere fondurilor salariale și de pensii cu 25% și, respectiv, 15%, precum și pentru reducerea subvențiilor de la stat doar pentru persoanele defavorizate și întreprinzătorii care "ies pe piață cu produse.

419 proiecte energetice
S-a finalizat a doua etapă de depunere a cererilor de finanțare a proiectelor energetice bazate pe valorificarea resurselor regenerabile.
Au fost primite 419 proiecte, în valoare totală de aproximativ 14,2 miliarde lei (inclusiv TVA), care au solicitat asistență financiară nerambursabilă de circa 8,3 miliarde lei, a anunțat Ministerul Economiei.

Propunere privind tranzitul petrolier prin Bosfor și Dardanele
Rusia i-a propus Turciei să curețe strâmtorile Bosfor și Dardanele de tancurile petroliere. Țițeiul spre Europa ar urma să fie transportat traversând Marea Neagră, prin conductele Rusia - Burgas - Alexandroupolis și Samsun - Ceyhan. Conform ideii avansate de Rusia, prin strâmtori ar urma să treacă doar produsele petroliere rafinate, nu și petrolul brut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2279 secunde