UE arde și Parlamentul European se scarpină la revoluția digitală

348
UE arde și Parlamentul European se scarpină la revoluția digitală - 3fb976fbd7373146f5a9acc6e0556715.jpg

Articole de la același autor

Eurodeputații trăiesc în domeniul ficțiunii. În vreme ce tensiunile sociale se acumulează în statele Uniunii Europene, ca urmare a măsurilor de austeritate și sacrificiilor impuse populației, ei sunt preocupați de "noua societate digitală".

Conform estimărilor oficiale, în 2008, care a fost un an de creștere economică, 43 de milioane de persoane din Uniunea Europeană erau amenințate de sărăcie alimentară, cu alte cuvinte nu își puteau permite să aibă, la fiecare două zile, o masă care să conțină carne sau pește. Începând din 2009 și până astăzi, numărul săracilor a crescut ca urmare a crizei economice, a exploziei șomajului și măsurilor dure luate de numeroase guverne.
În loc să fie interesați de soluțiile pentru relansarea economiei europene, pentru urgentarea alocării fondurilor pentru proiectele de investiții și finanțarea programelor de dezvoltare, care generează locuri de muncă, eurodeputații sunt preocupați de "luxul informațional".
Săptămâna trecută, ei au votat o rezoluție conform căreia, până în 2013, fiecare gospodărie din Europa ar trebui să aibă acces la internet de bandă largă la un preț competitiv și membrii fiecărei familii să fie instruiți pentru a lua parte la noua societate digitală.
Eurodeputații cer ca 75% din abonații de telefonie mobilă să fie utilizatori 3G până în 2015. Ei doresc acum accesul de mare viteză și competențe digitale pentru toți cetățenii, inclusiv pentru persoanele defavorizate (persoanele în vârstă, cele cu handicap și cele cu venituri mici) și persoanele care trăiesc în zone rurale și îndepărtate.
Parlamentarii europeni consideră că 50% din gospodăriile din UE ar trebui să fie conectate la internet de mare viteză până în 2015, procentul urmând a fi dublat până în 2020, și că toate școlile primare și secundare vor trebui să aibă conexiuni la internet de calitate până în 2013 și conexiuni la internet de foarte mare viteză până în 2015.
În plus, cursurile de formare în tehnologia informației și a comunicațiilor și e-learning ar trebui să devină o parte integrantă a activităților de învățare pe tot parcursul vieții, care să permită introducerea unor programe de educație și formare mai eficiente și mai accesibile.
Proiectele eurodeputaților sunt în flagrantă contradicție cu ceea ce se petrece astăzi, în țările UE. Aproape că nu există stat comunitar în care guvernul să nu strângă cureaua bu-getară, să nu le impună contribuabililor noi sacrificii. Cum ar putea fi susținute asemenea proiecte, cu ce bani?
Parlamentarii europeni sunt complet rupți de realitate, dacă ei cred că grecii care protestează pe străzile Atenei și cei 7.294.463 de români cărora guvernul de la Bucu-rești le va tăia 25% din salariu ori 15% din pensie și ajutorul de șomaj nu pot trăi fără telefonie mobilă 3G și internet de mare viteză. Astea le mai lipseau, căci în rest le-aveau pe toate!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8541 secunde