Mâine trebuie să citiți sau să faceți conversație într-o limbă străină

208
Mâine trebuie să citiți sau să faceți conversație într-o limbă străină - jellogo1-1348583888.jpg

Articole de la același autor

Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în întreaga Europă, mâine, 26 septembrie. Comisia Europeană o va marca ocazia prin găzduirea unui eveniment special la Limassol (Cipru), unde peste 400 de delegați vor examina modalitățile de a îmbunătăți învățarea limbilor străine și vor discuta rolul limbilor într-o lume globalizată.

"Uneori, oamenii mă întreabă dacă cunoașterea mai multor limbi contează cu adevărat în era globalizării. Răspunsul meu este simplu: ziua în care în Europa încetează să se mai vorbească toate limbile de pe teritoriul ei este ziua în care Europa - ca o idee, ca un proiect - încetează să mai existe. Unul dintre obiectivele fundamentale ale UE este de a lucra împreună pentru o societate mai bună, respectând în același timp pe deplin diferențele dintre noi. Limbile sunt esențiale în această misiune. Dacă nu mai facem efortul de a învăța limba vecinilor noștri, avem șanse mai mici să le înțelegem preocupările. Acesta este motivul pentru care predarea și învățarea limbilor este una dintre prioritățile noastre de vârf în noul program Erasmus pentru toți." a declarat Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret.

Ziua Europeană a Limbilor, organizată în comun de către Comisia Europeană și Consiliul Europei, a fost celebrată în fiecare an începând din 2001. Consiliul Europei ajută, de asemenea, la promovarea unei game largi de inițiative de sensibilizare în cele 27 de state membre, ca parte a campaniei "Vorbește-mi!", condusă de Centrul european pentru limbi moderne din Graz, Austria. Evenimentele se concentrează pe încurajarea persoanelor de toate vârstele, înscrise sau nu în procesul de învățământ, să învețe limbi străine și să celebreze diversitatea culturală și lingvistică.

Mâine, de Ziua Europeană a Limbilor, stimați cititori, străduiți-vă să citiți și să faceți conversație într-o limbă străină!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4151 secunde