Managerii pariază pe creșterea accentuată a prețurilor, în următoarele două luni

84
Managerii pariază pe creșterea accentuată a prețurilor, în următoarele două luni - managerii-1646068945.jpg

Articole de la același autor

Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează nu sunt prea optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producției și o relativă stabilitate a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor înregistra o creștere accentuată.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției crește cu moderație, iar numărul salariaților va fi relativ stabil. În schimb, prețurile lucrărilor de construcții vor avea o creștere accentuată în următoarele două luni.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu pesimism. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile martie și aprilie 2022, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul vor avea o tendință de reducere moderată, în timp ce volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor înregistra o relativă stabilitate. Efectivele salariaților vor continua să crească cu moderație, iar prețurile de vânzare cu amănuntul vor avea o creștere accentuată.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o relativă stabilitate a cererii de servicii și a numărului salariaților. Pe de altă parte, prețurile de vânzare a prestațiilor vor continua să crească. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0394 secunde