Managerii pariază pe stabilitatea afacerilor și creșterea prețurilor

210
Managerii pariază pe stabilitatea afacerilor și creșterea prețurilor - managerii28092021-1632853356.jpg
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt moderat-optimiste pentru următoarele două luni ale anului 2021. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției și a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor continua să crească.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției și numărul salariaților vor fi relativ stabile. Prețurile lucrărilor de construcții vor crește în următoarele două luni.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu încredere. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile octombrie și noiembrie, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul și volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor crește cu moderație. Efectivele salariaților vor crește, de asemenea, cu moderație, iar prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere moderată a cererii de servicii și la o relativă stabilitate a numărului salariaților. Prețurilor de vânzare a prestațiilor vor continua să crească, dar cu moderație. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9823 secunde