Managerii prognozează creșterea activității economice și a prețurilor

552
Managerii prognozează creșterea activității economice și a prețurilor - managerii29072021-1627566788.jpg
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt mai optimiste pentru următoarele două luni ale anului 2021. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producției, în timp ce numărul salariaților va fi relativ stabil, iar prețurile produselor industriale vor continua să crească.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției și prețurile lucrărilor de construcții vor crește în următoarele două luni, iar numărul salariaților va fi relativ stabil.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu încredere. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile august și septembrie, volumul de activitate și vânzările cu amănuntul vor crește, în timp ce volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor va crește cu moderație. Efectivele salariaților vor fi relativ stabile, iar prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească.


La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere a cererii de servicii și la o creștere moderată a numărului salariaților și a prețurilor de vânzare a prestațiilor. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3071 secunde