România și alte 22 de state au primit cartonașul galben de la Comisia Europeană

113
România și alte 22 de state au primit cartonașul galben de la Comisia Europeană - romaniasialte22destateauprimitca-1627566867.jpg
Comisia Europeană invită statele membre să respecte normele UE privind drepturile de autor pe piața unică digitală. Ea a solicitat unui număr de 23 de state, printre care și România, să comunice informații cu privire la modul în care au fost transpuse în legislațiile lor naționale dispozițiile cuprinse în: Directiva privind drepturile de autor pe piața unică digitală și Directiva privind transmisiile online ale programelor de televiziune și radio.

Întrucât statele membre sus-menționate nu au comunicat măsurile naționale de transpunere sau au făcut-o doar parțial, Comisia a decis să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.

Cele două directive sunt menite să modernizeze normele UE privind drepturile de autor și să le permită consumatorilor și creatorilor să profite la maximum de lumea digitală. Aceste acte normative consolidează poziția industriilor creative, permit utilizări digitale lărgite în domenii cheie ale societății și facilitează distribuirea de programe de radio și televiziune în întreaga UE. Termenul pentru transpunerea acestor directive în legislația națională a fost 7 iunie 2021.

Cele 23 de state membre au la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisori și pentru a lua măsurile necesare. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită avize motivate. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4256 secunde