România, pusă la colț de Comisia Europeană

194
România, pusă la colț de Comisia Europeană - romaniapusalacoltdecomisiaeurope-1626968331.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană solicită României să permită accesul anumitor întreprinderi eligibile la ghișeul unic al Uniunii în domeniul TVA și, totodată, a decis să-i trimită o scrisoare de punere în întârziere. Ghișeul unic al Uniunii Europene este portalul electronic pe care vânzătorii online îl vor utiliza pentru a-și simplifica și respecta obligațiile în materie de TVA aferente vânzărilor lor către consumatori de pe teritoriul UE, începând cu 1 iulie 2021. Ghișeul unic le permite să se înregistreze în scopuri de TVA într-un singur stat membru și să declare și să plătească TVA datorată în alte state membre.

În primul rând, legislația națională privind ghișeul unic al Uniunii exclude întreprinderile mici și mijlocii din România care vând servicii de telecomunicații, servicii de radiodifuziune și televiziune sau servicii electronice consumatorilor din alte state membre (și anume, întreprinderile cu o cifră de afaceri mai mică de 88.500 euro, care participă la regimul special de TVA pentru IMM-uri).

În al doilea rând, înregistrarea în ghișeul unic al Uniunii este permisă numai societăților deja înregistrate în scopuri de TVA în România, în scopul operațiunilor deductibile interne și anumitor operațiuni intracomunitare, și nu celor înregistrate în alte scopuri.

România are la dispoziție două luni pentru a soluționa deficiențele semnalate în scrisoarea de punere în întârziere. În cazul în care nu ia măsurile adecvate, în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat (procedura de infrigement). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4003 secunde