Managerii sunt pesimiști în privința evoluției economiei, pe termen scurt

149
Managerii sunt pesimiști în privința evoluției economiei, pe termen scurt - managerii-1607015751.jpg

Articole de la același autor

Pe fondul restricțiilor impuse de pandemia Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt pesimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o reducere moderată a volumului producției, în timp ce prețurile produselor industriale și numărul salariaților vor înregistra o relativă stabilitate.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției și numărul salariaților se vor reduce. Se prognozează că prețurile lucrărilor de construcții vor fi relativ stabile.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu circumspecție. Managerii din acest sector economic au estimat că, în lunile decembrie și ianuarie, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul și volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor fi relativ stabile. Efectivele salariaților și prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească, dar cu moderație.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o scădere a cererii de servicii și a numărului salariaților, în timp ce prețurile de vânzare a prestațiilor se vor reduce cu moderație. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5044 secunde