Mare minune! Vom avea un încărcător unic pentru toate aparatele electronice

828
Mare minune! Vom avea un încărcător unic pentru toate aparatele electronice - mareminunevomaveaunincarcatoruni-1632504765.jpg

Articole de la același autor

În ultimul deceniu, ca urmare a colaborării dintre Comisia Europeană și industria electrotehnică, numărul încărcătoarelor de telefoane mobile s-a redus de la 30 la 3. Acum, organismul european a lansat o propunere de directivă prin care se cere realizarea unui încărcător comun pentru toate dispozitivele electronice: telefoane inteligente, tabletele, camere, căști, difuzoare portabile și console video portabile. În plus, Comisia propune separarea vânzării încărcătoarelor de vânzarea dispozitivelor electronice.

Prin această măsură se urmărește îmbunătățirea confortului consumatorilor și reducerea impactului asupra mediului, asociat producției și eliminării încărcătoarelor, sprijinind astfel tranziția verde și cea digitală.

Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv pentru O Europă pregătită pentru era digitală, a declarat: „Consumatorii europeni au fost frustrați suficient de mult în ceea ce privește încărcătoarele incompatibile care le umplu sertarele. Am acordat industriei destul timp pentru a-și găsi propriile soluții, acum este momentul să se ia măsuri legislative pentru un încărcător comun. Acesta este un câștig important pentru consumatorii noștri și pentru mediu și în conformitate cu ambițiile noastre verzi și digitale.”

Tehnologia de încărcare rapidă armonizată va contribui la prevenirea faptului că diferiți producători limitează în mod nejustificat viteza de încărcare și va ajuta la asigurarea faptului că viteza de încărcare este aceeași atunci când se utilizează orice încărcător compatibil pentru un dispozitiv.

Separarea vânzării unui încărcător de vânzarea dispozitivului electronic: consumatorii vor putea cumpăra un nou dispozitiv electronic fără un încărcător nou. Acest lucru va limita numărul încărcătoarelor nedorite sau neutilizate. Se estimează că reducerea producției și eliminării noilor încărcătoare va reduce cantitatea de deșeuri electronice cu aproape o mie de tone pe an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5035 secunde