MAREAS - un centru de cercetare comun în zona Mării Negre

631
MAREAS - un centru de cercetare comun în zona Mării Negre - conferinta-1342105053.jpg

Articole de la același autor

Hotel "DelMar", din Mamaia, a găzduit, ieri, un workshop în cadrul proiectului "MAREAS - Centrul de Cercetare Comun pentru Redu-cerea și Adaptarea la Impactul Schimbărilor Climatice în Marea Neagră". Proiectul este finanțat din bugetul programului operațional comun de cooperare în Bazinul Mării Negre, condus de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie și GeoEcologie Marină - GeoEcoMar.
Din consorțiul proiectului mai fac parte: Institutul de Oceanologie din Varna, Academia Bulgară de Științe; Institutul de Ecologie și Pescuit, Georgia; Institutul de Oceanologie PP Shirshov al Academiei de Științe din Federația Rusă, Filiala Sud, în calitate de partener asociat; Institutul de Hidrofizică Marină al Academiei de Știință din Ucraina, Universitatea Națională din Odessa.
În cadrul reuniunii, Viorel Vulturescu, conducătorul proiectului, a declarat că viitorul centru regional va fi condus și operat în comun de organizațiile participante. Datele colectate și furnizate de el vor servi atât cercetătorilor din domeniile schimbărilor globale, cât și autorităților locale, regionale și naționale, care pregătesc și implementează strategii, programe și proiecte în acest domeniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Mai 2012
Stire din Social : MASACRUL din Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.7968 secunde