Mărfurile care tranzitează Canalul Suez sunt tot mai scumpe

153
Mărfurile care tranzitează Canalul Suez sunt tot mai scumpe - marfurilecaretranziteazacanaluls-1646669900.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 martie 2022, Administrația Canalului Suez a majorat, cu până la 10%, taxele de tranzitare a acestei căi de navigație, pentru navele încărcate sau aflate în balast. Aceasta este cea de a doua creștere a taxelor de tranzitare din ultimele două luni.

La 1 februarie, ele au fost mărite cu 6% pentru toate navele, cu excepția celor de pasageri și a celor care transportă gaze naturale lichefiate.

Canalul Suez este una dintre cele mai importante căi de navigație ale planetei, iar majorările de taxe în valuri vor conduce la creșterea costurilor de transport al mărfurilor și, în final, la scumpirea produselor pentru cumpărătorii finali.

Consumatorii din România vor resimți creșterea tarifelor de tranzitare a Suezului, pentru că o serie de importuri care vin în portul Constanța sunt transportate prin canalul egiptean. Printre acestea se numără mărfurile containerizate aduse din Extremul Orient și, într-o măsură redusă, produsele chimice și petroliere provenite din Asia. La rândul lor și mărfurile importate din România – cereale, cherestea, animale vii și mașini - vor fi mai scumpe.

Luni se aflau la descărcare în portul Constanța navele „Azov Confidence”, care adusese 8.000 de tone de uree din Egipt, „Dimaizo”, cu 2.300 de tone de uree din Egipt și „Clipper Clyde”, cu .2780 de tone de echipamente din China.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6285 secunde