Marile ambiții ale ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene

110
Marile ambiții ale ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene - marileambitiialeministruluiinves-1660573554.jpg

Articole de la același autor

Marcel Boloș - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene - și-a asumat un obiectiv ambițios pentru perioada de programare 2021 - 2027: majoritatea apelurilor de proiecte să fie lansate public până la sfârșitul anului 2023.

Măsura – susține ministrul - asigură predictibilitatea așteptată de beneficiari și combate riscul dezangajării unor finanțări pe care economia românească nu își permite să le piardă. Drept urmare, până la sfârșitul anului 2023, vor fi lansate toate apelurile majore de proiecte aferente perioadei de programare 2021-2027, pentru ca proiectele să susțină economia și creșterea nivelului de trai al românilor. Ministrul mai dorește ca, în anul 2025, să fie vizibile primele rezultate ale implementării proiectelor care au primit finanțare europeană. Concomitent, lansarea apelurilor de proiecte va fi corelată cu țintele de absorbție, respectiv cu sumele ce trebuie solicitate Comisiei Europene spre rambursare în vederea evitării dezangajării fondurilor alocate.


„Perioada de programare 2021 - 2027 ne pune la dispoziție 45 de miliarde de euro din fondurile de coeziune pentru investiții în domenii de importanță strategică pentru România, cum sunt infrastructura de transport, cea spitalicească, pentru apă și apă uzată, managementul deșeurilor, dezvoltare și regenerare urbană. Fără a mai lua în calcul și finanțările derulate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Trebuie să ținem cont de natura multianuală a politicii de coeziune și să avem, în sfârșit!, abordarea sinergică prin care corelăm apelurile de proiecte cu țintele de absorbție. Avem o șansă istorică pe care nu putem să o ratăm! În acest fel vom preîntâmpina eventualele blocaje care am învățat din perioadele anterioare de programare că pot apare în implementare, cu impact asupra riscului de dezangajare”, a declarat Marcel Boloș.

Pe data de 18 august, ministerul va fi organiza o nouă ședință pentru a analiza progresul înregistrat în pregătirea atragerii fondurilor alocate pentru perioada de programare 2021-2027.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4173 secunde