Marinarii răpiți de pe remorcherul "Hercules" au fost eliberați

599

Articole de la același autor

Pe data de 24 iulie, remorcherul "Hercules" a fost atacat de pirați înarmați, în timp ce se deplasa pe râul Niger, din Nigeria. Aceștia s-au apropiat de navă la bordul a două ambarcațiuni cu motor, de mare viteză. Briganzii au urcat la bordul lui "Hercules" și au răpit o parte din echipaj: doi ruși, doi ucraineni și un polonez.
Pirații fac parte din gruparea autointitulată Armata de Eliberare. Compania petrolieră "Saipem" (cu capital italian) a condus negocierile cu aceștia și, la începutul săptămânii, a obținut eliberarea marinarilor. Nu se cunoaște care au fost condițiile punerii lor în libertate.
Răpirea navigatorilor străini în scopul obținerii răscumpărării a devenit o adevărată industrie în unele țări din Africa. Sumele obținute servesc în mare măsură la înarmarea grupărilor ce se luptă pentru putere în Nigeria și Somalia.
Cele mai afectate sunt companiile petroliere din Nigeria, care sunt mulse de zeci de milioane de dolari pe an. Ele trebuie să plătească pentru eliberarea lucrătorilor de la exploatațiile petroliere și a marinarilor de pe remorchere, navele tehnice și tancurile petroliere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7591 secunde