Măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bîstroe vor începe săptămâna viitoare

807
Măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bîstroe vor începe săptămâna viitoare - 1-1678097366.jpg

Articole de la același autor

Începând de miercuri, 15 martie, specialiştii români vor putea începe măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bîstroe, estimate să dureze 10 zile. Decizia a venit la finalul primei întâlniri tehnice româno-ucrainene referitoare la canalul Bîstroe, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Experţi din România, dar şi din Ucraina s-au întâlnit luni, 6 martie, pentru a stabili detaliile planului de efectuare a măsurătorilor pe Braţul Chilia şi pe Canalul Bîstroe.

„Am avut o întâlnire tehnică, în format videoconferinţă, la nivel de experţi între partea română şi cea ucraineană. Întâlnirea a fost coordonată la nivel de secretari de stat ai ambelor părţi. Participanţii au convenit ca partea română să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bîstroe din data de 15 martie 2023.

Cele două părţi au convenit că este cea mai bună soluţie care să clarifice informaţiile contradictorii pe tema dragării Canalului Bîstroe şi a Braţului Chilia”, se menţionează într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Partea română şi-a arătat disponibilitatea ca la aceste măsurători să fie prezenţi şi specialişti din Ucraina, dar şi ai unor instituţii terţe. Partea ucraineană va asigura securitatea navelor şi personalului românesc, pe toată perioada activităţilor de măsurare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3001 secunde