Măsuri pentru continuarea investițiilor finanțate din bani publici

143
Măsuri pentru continuarea investițiilor finanțate din bani publici - masuripentrucontinuareainvestiti-1650895545.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 1.675 de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, printre care spitale, școli și drumuri, au fost salvate de la sistarea lucrărilor în urma unei măsuri propuse anul trecut de acest minister pentru a contracara creșterea, la nivel mondial, a prețurilor materialelor de construcții. Printr-o nouă ordonanță de urgență recent aprobată sunt prevăzute soluții pentru contractele aflate în procedură de achiziție și pentru cele aflate în derulare, finanțate din fonduri guvernamentale.


Profitul firmelor de construcții nu va fi suplimentat, vor fi acoperite doar costurile crescute, iar soluția rămâne valabilă și pe viitor, când, în urma unor eventuale scăderi de prețuri, se vor putea economisi bani publici prin ajustarea facturilor.

Contractanții pot depune, în primele 45 de zile după intrarea în vigoare a noului act normativ, solicitări către autoritățile contractante pentru ajustarea valorii contractelor de investiții publice. Conform actului normativ, ajustarea se realizează exclusiv pentru restul rămas de executat din contracte, în baza unui nou act adițional la contract și se va face la fiecare situație de plată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3904 secunde