Măsuri pentru creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități

107
Măsuri pentru creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități - masuripersoanedizabilitati-1505479781.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 80 milioane de oameni în UE au un anume tip de dizabilitate. Din cauza îmbătrânirii populației, numărul lor va crește probabil la 120 milioane până în 2020. Parlamentul European propune o directivă privind accesibilitatea acestor persoane. 


Sunt stabilite cerințe pentru a face mai accesibile anumite bunuri și servicii. Printre acestea se numără: distribuitoarele de bilete și aparate de check-in, distribuitoarele de numerar, computerele și sistemele de operare, serviciile bancare pentru clienți, cărțile electronice, comerțul electronic, transportul, inclusiv transportul public urban cum ar fi metroul, trenul, tramvaiul, troleibuzul, autobuzul și serviciile conexe, serviciile de turism și altele. 


Propunerea legislativă va sublinia ce trebuie făcut pentru a extinde accesibilitatea, fără să impună soluții tehnice detaliate privind cum va avea loc accesibilitatea, lăsând astfel loc inovației.


Cerințele privind accesibilitatea se vor referi și la mediul în care aceste servicii sunt oferite, inclusiv infrastructura de transport, atunci când este vorba despre construcția unei noi infrastructuri sau de renovări care modifică substanțial structura clădirii existente, în cazul în care statele membre nu au deja anumite cerințe stabilite.


Întreprinderile mici (cele care au mai puțin de 10 angajați și o cifră de afaceri anuală și/sau o balanță anuală care împreună nu depășesc 2 milioane de euro) vor fi exceptate din cauza dimensiunii, resurselor și naturii lor, de la prevederile directivei. 
Propunerea legislativă include clauze care au în vedere ca noile cerințe să nu creeze o povară disproporționată pe operatorii economici, deputații subliniind totodată că lipsa de prioritizare, timp sau competență nu pot fi considerate motive legitime pentru a invoca această disproporționalitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Septembrie 2017
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 1,41 bani
Vineri, 15 Septembrie 2017
Stire din Economie : Francul a urcat peste pragul de 4 lei
Vineri, 15 Septembrie 2017
Stire din Economie : Comerțul en-gros e pe val
Vineri, 15 Septembrie 2017
Stire din Economie : Scad efectivele de porcine
Pagina a fost generata in 1.0153 secunde