Măsuri pentru relansarea pescuitului și acvaculturii

186
Măsuri pentru relansarea pescuitului și acvaculturii - masuripentrurelansareapescuitulu-1583070385.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii a organizat, la Galați, o întâlnire pentru promovarea măsurilor din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 - 2020 și pentru consultarea factorilor interesați din sectorul de pescuit și acvacultură. Au fost prezenți reprezentanți ai ministerului, Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură, ai mediului academic, ai acvacultorilor, ai asociațiilor de pescari.

În cadrul dezbaterilor, s-a subliniat faptul că una dintre soluțiile pentru valorificarea producției piscicole o reprezintă înființarea unor centre de vânzări en-gros, organizate de asociații. Doar unindu-și forțele, pescarii și acvacultorii își vor putea vinde producția la prețuri competitive.

Ministrul Nechita-Adrian Oros a informat participanții că, în 2020, începe cadastrarea și intabularea terenurilor ce aparțin Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură (ANPA), în vederea concesionării acestora către fermieri. Tot în acest an, vor demara lucrările la portul pescăresc de la Marea Neagră, iar cu ajutorul finanțării europene, va fi promovat consumul de pește. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4076 secunde