În atenția pescarilor! Prohibiția la șalău și biban ar putea începe mai devreme

298
În atenția pescarilor! Prohibiția la șalău și biban ar putea începe mai devreme - ddd-1579251291.jpg

Articole recomandate

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) dorește ca anul acesta prohibiția pescuitului la șalău și biban să înceapă mai devreme decât prohibiția generală a pescuitului, propusă pe data de 4 aprilie în proiectul de act normativ supus în această perioadă dezbaterii publice pe site-ul Agenției Naționale pentru pescuit și Acvacultură (ANPA), transmite Agerpres.

Guvernatorul Rezervației, Ion Munteanu, a explicat propunerea prin faptul că cele două specii de pești se reproduc mai devreme decât celelalte și a menționat că ar fi pentru prima oară când s-ar recunoaște acest lucru. "Prohibiția percidelor va continua și în timpul prohibiției generale. Este adevărat că acest ordin poate genera niște disfuncțiuni în social, dar dacă facem un ordin de prohibiție care să meargă efectiv pe protecția peștilor vor fi în avantaj și asociațiile de pescari, și comunitățile locale", a precizat Munteanu.

La rândul lor, pescarii au solicitat modificarea perioadei de prohibiție a scrumbiei, astfel încât aceasta să fie de 10, nu de 15 zile, cum prevede propunerea actuală de act normativ, dar și interzicerea pescuitului pe canalul Lipoveni. "Acest canal s-a decolmatat și îl propunem ca zonă de protecție, având în vedere că acest canal s-a adâncit și sunt create condițiile de reproducere a șalăului, propunem să nu se mai pescuiască pe canalul respectiv", a menționat președintele asociației Golovița, Cătălin Balaban.

Propunerile autorităților și pescarilor tulceni vor fi înaintate ANPA pentru a fi incluse în actul normativ care va fi aprobat printr-un ordin comun al Ministerului Agriculturii și cel al Mediului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4214 secunde