Pescarii comerciali din Deltă vor putea captura legal mai mult pește

393
Pescarii comerciali din Deltă vor putea captura legal mai mult pește - pescari-1557326658.jpg

Articole recomandate

Pescarii comerciali din Deltă vor putea captura legal mai mult pește decât până acum și nu vor fi sancționați, dacă vor depăși capturile pe care le vor primi anul acesta de la autorități, însă își vor înceta activitatea dacă se va depăși cota alocată pentru zona în care pescuiesc, a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Mușetescu.

"Cota minimă individuală nu poate acoperi într-un an nici măcar salariul minim și toți pescarii mi-au confirmat că dintr-o tonă și jumătate de pește nu poți să trăiești. Pentru a nu duce acest fariseism la nesfârșit, am decis să mărim cota de la 1,5 tone de pește la 3,5 tone", a afirmat Mușetescu.

Cantitatea maximă de 3,5 tone de pescar variază în funcție de zonă, potrivit sursei.

Anul acesta, nu se va impune o cotă maximă individuală, astfel încât cantitățile de pește să fie fiscalizate, iar datele oficiale strânse de autoritățile de pe piața legală a peștelui să fie cât mai apropiate de realitate, potrivit sursei.

"Lipsa cotei maxime nu înseamnă că va fi liber la devastarea fondului piscicol, pentru că în fiecare zonă este o cotă generală. Dacă se atinge cota maximă a zonei, oprim pescuitul în locul respectiv", a precizat Mușetescu.

În ceea ce privește cota minimă, aceasta va scădea de la 75% la 50% din cea alocată de autorități fiecărui pescar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5448 secunde