Prohibiție la pescuitul în apele de frontieră. Amenzi uriașe pentru braconaj

639
Prohibiție la pescuitul în apele de frontieră. Amenzi uriașe pentru braconaj - prohibitiepescari-1555098226.jpg

Articole de la același autor

Constățenii pasionați de pescuit sunt avertizați de polițiști că a început perioada de prohibiție pentru pescuitul în apele de frontieră. "Având în vedere numărul mare de persoane care practică pescuitul atât în fluviul Dunărea, cât și în Marea Neagră, în zona de competență a Gărzii de Coastă, reamintim că, începând cu 11 aprilie au fost instituite măsuri de prohibiție", explică reprezentanții Gărzii de Coastă.


În conformitate cu Ordinul comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrului Mediului, cu nr. 54/76 ianuarie 2019 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2019, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie - 9 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin.


Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice din zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv, din apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie - 9 iunie, inclusiv, precum și din Complexul Razim - Sinoe și în lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv.


De asemenea, se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ sau sportiv al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în Fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie - 30 mai inclusiv.
De asemenea, în apele Mării Negre se interzice reținerea, deținerea și comercializarea rechinului în perioada 15 martie - 15 aprilie inclusiv și în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie inclusiv. În afara acestor perioade sunt permise reținerea și comercializarea doar pentru exemplarele de rechin pescuit accidental. Perioada de prohibiție a calcanului este 15 aprilie - 15 iunie inclusiv.


"Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undița sau lanseta în scop de agrement sau performanță este o activitate individuală și necomercială, iar practicarea acestei activități se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, valabil pentru anul 2019", mai transmit reprezentanții Gărzii de Coastă.


De asemenea, persoanele care doresc să desfășoare activități de pescuit în apele de frontieră trebuie să mai știe că sunt supuse controlului lucrătorilor Poliției de Frontieră Române, iar conform legii, activitatea se desfășoară numai în locurile și sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul șefului Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră.


"Facem precizarea că lipsa avizului șefului structurii teritoriale a Poliției de  Frontieră pe aceste permise constituie contravenție și este supus sancționării conform prevederilor legale. De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor legale", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2738 secunde