Marș de instrucție pe Dunăre pentru Forțele Navale Române

244
Marș de instrucție pe Dunăre pentru Forțele Navale Române - marsdeinstructie-1555098379.jpg

Articole de la același autor

Militarii de la Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu" continuă seria activităților de instruire pe fluviul Dunărea, prin executarea unui marș de instrucție de la Brăila la Călărași. Monitorul "Lascăr Catargiu" și vedeta blindată "Posada" pleacă, luni, 15 aprilie, din locul de dislocare permanentă, în amonte pe Brațul Borcea, spre kilometrul 57. 


Prima escală va fi în comuna Borcea, unde localnicii vor putea să viziteze cele două nave militare, între orele 14 și 16, după care marinarii militari fluviali vor naviga în amonte, până în zona Chiciu, Călărași.


Miercuri, 17 aprilie, navele vor fi deschise publicului, între orele 9 - 17, pentru a primi vizitatorii călărășeni, printre care și elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican", din satul Tonea, comuna Modelu.
Monitorul 47 și vedeta blindată 179 vor pleca în dimineața zilei de joi, 18 aprilie, spre portul Brăila, activitățile de perfecționare a deprinderilor tinerilor ofițeri privind procedurile standard de operare a sistemelor și echipamentelor de la bord continuând pe toată durata marșului. Totodată, echipajele vor actualiza baza de date din zona fluvială de responsabilitate, pentru a fi în măsură să-și îndeplinească misiunile în cele mai bune condiții si cu rezultate deosebite.


Flotila Fluvială Româna este o capabilitate unică în cadrul forțelor navale ale NATO, având ca misiune principală asigurarea securității căilor de comunicații fluviale pe sectorul românesc al Dunării, în zona Deltei, precum și în nordul litoralului dobrogean al Mării Negre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5043 secunde