Materiale explozive descoperite de către inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet

748
Materiale explozive descoperite de către inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet - materialeexploziveprintdescoperi-1608654183.jpg

Articole de la același autor

În data de 20 decembrie 2020, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet au descoperit și au reținut în vederea confiscării:

- 1.267 articole pirotehnice din categoriile F2, F3, F4 și P1 - materii explozive interzise a fi deținute, utilizate și transportate de către persoane fizice;

- un dispozitiv de ochire cu laser destinat armelor letale;

- trei trofee de vânătoare susceptibile a face parte din specii de faună protejate.



Articolele pirotehnice în cauză și dispozitivul de ochire pentru armă nu au fost declarate la autoritatea vamală, fiind deținute și transportate de către un număr de patru cetățeni ucraineni, în trei autovehicule care circulau pe ruta Cehia – România - Ucraina.
Existând indiciile săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 271 din Codul vamal al României și la art. 342 alin. (1) din Codul penal, inspectorii vamali au reținut în vederea confiscării materialele explozive descoperite, precum și dispozitivul de ochire cu laser și au predat cazul organelor poliției de frontieră pentru efectuarea cercetărilor care se impun.



Cu privire la trofeele de vânătoare susceptibile a face parte din lista speciilor sălbatice de faună protejate prin Regulamentul (CE) nr. 338/97 al Consiliului a fost notificată Garda Națională de Mediu, autoritate publică cu competențe în domeniu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3881 secunde