Concurs Mecanism de stabilizare financiară în zona euro

252

Articole de la același autor

Consiliul Europei și statele din zona euro au stabilit un pachet de măsuri pentru stabilitatea financiară în Europa, inclusiv un mecanism de stabilizare financiară europeană cu un volum total de până la 500 miliarde de euro.
S-a apreciat că, în urma crizei din Grecia, situația de pe piețele financiare este fragilă și există un risc de contaminare. De aceea s-au stabilit: pachetul de sprijin pentru Grecia, instituirea repectivuilui mecanism de stabilizare european și un angajament puternic de consolidare accelerată a fiscalității în statele membre ale zonei euro.
Comisia Europeană a semnat, în numele statelor respective, acordul de împrumut cu Grecia și prima tragere, care va avea loc înainte de 19 mai. Consiliul Europei și-a exprimat sprijinul pentru programul de reforme al guvernului grec.
În al doilea rând, consiliul este puternic angajat să se asigure viabilitatea fiscală și creșterea economică în toate statele membre și, prin urmare, este de acord că planurile de consolidare fiscală și
reforme structurale vor fi accelerate, acolo unde este justificat. A fost salutat angajamentul Portugaliei și Spaniei de a lua măsuri suplimentare de consolidare semnificativă în 2010 și 2011.
S-au stabilit principiile de funcționare a mecanismului de stabilizare european, prin care se va acorda sprijin financiar statelor membre aflate în dificultate, din cauza unor circumstanțe excepționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.447 secunde