Mihai Daraban, președintele CCINA:

"Mediul de afaceri are nevoie de facilități fiscale pentru a-și reveni"

359
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a intermediat, ieri, o întâlnire între mediul de afaceri local și consultanții fiscali în vederea discutării și clarificării tuturor neclarităților din sistemul de taxe și impozite.
Președintele CCINA, Mihai Daraban, a promis că va face tot posibilul ca acest gen de întâlniri să aibă loc mai des deoarece sunt printre puținele posibilități de a pune față-n față oamenii de afaceri cu reprezentanții instituțiilor fiscale. "Mediul de afaceri are nevoie de o predictibilitate fiscală pe termen lung, avem nevoie de stabilitate pentru ca mediul de afaceri să se poată dezvolta. Acum, din păcate, la două săptămâni se schimbă câte ceva în legislația fiscală. Viața pe timp de criză este dificilă, oameni de afaceri au fost nevoiți să-și contracte activitatea pentru a rezista, acest lucru însemnând reducerea numărului de angajați, reducerea costurilor. Acum, mediul de afaceri are nevoie de facilități fiscale pentru a-și reveni. Și aici mă refer în special la facilități fiscale acordate producătorilor români, pentru a încuraja consumul de produse fabricate în România. Promit că vom încerca să organizăm astfel de întâlniri de fiecare dată când vor apărea modificări în dome-niul fiscal. Și la cum merg lucrurile la guvern, se pare că ne vom întâlni de multe ori", ne-a declarat Mihai Daraban, președintele CCINA.
În cadrul întâlnirii, consultanții fiscali au discutat cu oamenii de afaceri constănțeni noutățile legislative în domeniul taxei pe valoare adăugată, noutățile legislative în domeniul impozitării veniturilor persoanelor fizice și contribuțiile sociale aferente, precum și cele mai noi modificări legislative în domeniul vamal.
De asemenea, consultanții fiscali au prezentat agenților economici soluțiile care pot contribui la reducerea costurilor aferente operațiunilor legate de stabilirea și vărsarea la bugetul consolidat al statului a tuturor categoriilor de impozite și taxe, oferind, totodată, sprijin pentru înțelegerea și aplicarea corespunzătoare a reglementărilor fiscale cât și celor de procedură fiscală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.748 secunde