Micii acționari ai Băncii Unicredit Țiriac s-au unit pentru a-și recupera investițiile

2268
2
În urma nemulțumirilor acționarilor minoritari ai băncii Unicredit Țiriac și din dorința de a unifica pozițiile acestora, s-a înființat prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă Asociația Acționarilor Minoritari Unicredit Țiriac.
Conform comunicatului publicat pe site-ul Asociației Naționale pentru Protecția Investitorilor (ANPI), obiectivul instituției este "recuperarea prejudiciilor suferite de acționarii minoritari ai acesteia, începând cu anul 1993 și până în prezent, iar în faza a doua, valorificarea acțiunilor deținute la cel mai bun preț care se poate obține. În momentul de față, având în vedere că investiția inițială în acțiunile Unicredit-Țiriac este blocată de o perioadă foarte lungă de timp, apreciem că un preț de cel puțin 200 euro pe acțiune ar fi echitabil."
Pe rolul instanțelor din București, se află două dosare comerciale inițiate de acționarul Nicolaevici Mihai Paris, "prin care se urmărește anularea hotărârilor… băncii Țiriac din 1993, precum și toate cele următoare, care au culminat cu fuziunile băncii mai întâi cu HVB Bank și ulterior cu Unicredit", conform comunicatului eliberat de Asociația Acționarilor Minoritari Unicredit Țiriac.
În 1993, într-o adunare generală a acționarilor, omul de afaceri Ion Țiriac s-a transformat în acționar majoritar al băncii, iar Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare a intrat cu 20% în acționariatul instituției.
Pentru a se înscrie în asociație, acționarii minoritari trebuie să achite o sumă de 10 lei pentru fiecare pachet de 100 de acțiuni. Onorariul de succes, plătit casei de avocatură va fi de 15% din valoarea acțiunii înstrăinate la cel mai bun preț posibil, în cazul finalizării situației litigioase în favoarea acționarilor minoritari.

Comentează știrea

Natanail Ioana
6 septembrie 2011
sustin demersurile facute de dl.Nicolaevici,sunt inscrisa in asociatia initiata de dansul.

E bataie de joc la adresa celor care au avut incredere in numele de I.Tiriac.

george ancu
5 mai 2014
Sustin demersul

Domnul Tiriac confirma "anumite calitati" ale noastre.Sa ne spuna care a fost valoarea nominala de instrainare a actiunilor sale. D-le TIRIAC ,bine ca nu ati candidat pentru alegerile prezidentiale !!Ati fi deceptionat mult mai multi oameni decat numarul actionarilor minoritari de care v-ati folosit si ,apoi,fraieriti,i-ati abandonat "pe drum"

Răspuns la: sustin demersurile facute de dl.Nicolaevici,sunt inscrisa in asociatia initiata de dansul.
Adăugat de : Natanail Ioana, 6 septembrie 2011
E bataie de joc la adresa celor care au avut incredere in numele de I.Tiriac.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2671 secunde