Mierea românească ar putea ajunge în China

253
1
Mierea românească ar putea ajunge în China - miere-1503931550.jpg

Articole recomandate

O delegație de specialiști chinezi a venit ieri în România pentru a evalua calitatea mierii, în vederea încheierii unui acord comercial cu țara noastră pentru exportul de miere, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), remis Agerpres.


Discuții pe această temă au avut loc și în luna iunie a acestuia an, cu ocazia participării președintelui ANSVSA, Geronimo Brănescu, la cea de a doua ediție a "Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei", care s-a desfășurat în Ningbo, Republica Populară Chineză, în urma cărora s-a agreat prelungirea perioadei de tranziție și accelerarea formalităților pentru definitivarea acordului.


Această vizită de lucru este cea de a doua etapă procedurală pentru aprobarea accesului permanent al mierii de albine din România pe piața din China.


"Scopul acestei misiuni este de a verifica modul în care sunt respectate condițiile solicitate privind igiena și calitatea mierii de albine. În acest sens, experții chinezi vor vizita unități de procesare a mierii, centre de colectare și extracție a mierii și stupine din importante zone melifere din Romania, respectiv din județele Alba, Vaslui și Ialomița. De asemenea, specialiștii chinezi vor evalua și aspecte privind inspecția oficială a produselor alimentare, capacitatea și performanțele analitice ale Institutelor Naționale de Referință, respectiv ale Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, ale Institutului de Diagnostic și Sănătatea Animală, precum și modul în care sunt aplicate, la nivel central și teritorial, măsurile prevăzute de reglementările legislației comunitare, dar și cerințele AQSIQ", potrivit comunicatului.


Comentează știrea

Gheorghe
29 august 2017
nu este bine

Pretul mierii in China este f. mic. Nu este un lucru bun sa dam miere ln China. Trebuie parteberiate cu Germania, Italia, Spania. Ce face Combinatul apicol? Nimic. Am fost membru ACA din 1975. Prin politica de pret a produselor apicole, cotizatii am contribuit la realizarea Combinatului apicol. Concluzie: acesta ori ne reprezinta interesele ori mambrii aca ne constituim parte intr-un proces, vindem combinatul si impartim banii.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Martie 2017
Stire din Economie : Producția de miere, în pericol
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.4716 secunde